top of page

27 april 2024

Uppdaterat: 14 maj

Några dagar som tränare i Frankrike, få träffa coach Raphaëlle Tervel som för mig är en enorm ära var precis det jag behövde efter en lång säsong. Bara att få träffa och prata med en tränare på högsta nivå, som tar sig tiden och visar genuint intresse var häftigt. Otroligt stimulerande att se henne leda träningen och prata taktik och teknik. Av den lilla stunden gjorde att jag plötsligt, automatiskt tittade just på dessa detaljer när jag såg Vipers-Győri, kvartsfinal i Champions League och kom på mig själv - WOW!! Ett steg vidare i min egen utveckling och jag vill ha mer! I juni ska jag direkt föra över denna kunskapen till mina lag.


Helgen består annars av cup med mina stjärnor, flickor 2011 som imponerar något enormt. Första kampen sådär med prestationen, var inte riktigt "där" samtidigt som vi försöker göra vårt bästa. Andra kampen blev en stor förändring, 4 uppgifter gick vi igenom på taktiktavlan och ALLA 4 uppgifter klarade ALLA till 100%, det var rysningar i hela kroppen och vi slutade aldrig genomföra det som vi hade kommit överens om, även när vi låg under med 2 bollar och kunde sen vinna kampen lugnt. "Detta var riktigt gøy" uttryckte tjejerna direkt efter kampen och kunde själva reflektera att de 4 uppgifterna gav dem en trygghet och ett lugnt. Det är extremt värdefullt att använda taktiktavla, rita, visa och vara konkret om vilka uppgifter vi önskar jobba med för att med det kunna lyckas oftare med olika situationer. Vi pratade också mycket idag om vilken kultur vi vill ha, vad är det vi ska stå för, vad är det som skapar mestringsfølelse (bästa ordet på norska) och vilket rykte vill vi ha som spelare och lag, vad vill vi att andra lag ska tänka om oss när de möter oss och att alla, varje individ kan ta ett ägarskap över sitt eget agerande och mindset för att skapa bättre situationer. Tex var känslan att vi var stressade i första kampen, så min fråga var ju då, vill vi vara stressade, mår vi bra av stress. Svaret är ju ganska självklart och då blir fokus på att jobba med det som skapar lugn och trygghet, och det är detta jag är så imponerad över, resultatet vi fick på vår prestation efter denna pratstund. Häftigt att jobba med så unga spelare, 12 år, min första gång med så unga tjejer och de ger så mycket kärlek och värme. Värdefullt!

Detta med kultur, vilken miljö, spel osv. man vill ha tar tid och är ett ständigt arbete. Vi har verkligen tagit små steg hela denna säsongen, som i slutändan blivit ett stort steg. Ett år tillsammans och det är fantastiskt och se hur alla spelare utvecklats utifrån var de befann sig i augusti. Alla har sin resa i den gemensamma resan vilket är fint att få följa. Nu är det godnatt, nya kamper imorgon!27 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

22 april 2024

Sitter nu här i Frankrike och jag reflekterar en hel del över min resa som tränare. Efter en lång säsong känner jag behovet av att ladda om batterierna, att hitta ny inspiration och vägledning för min

18 april 2024

Cosmo ligger utslagen efter ett veterinärbesök, nedsövd och undersökt. Nu blir det örondroppar, medicin och schampoo som ska ordna hans irriterande hud och om 3 veckor åker vi på kontroll. Det var käm

17 april 2024

Jag har skrivkramp, jag vill få ut så mycket, samtidigt som min perfektionism stoppar mig, stoppar mig hela tiden, som att jag väntar på att komma på något bättre, ett smartare sätt att få ut det, per

Comments


bottom of page