top of page

18 april 2024

Uppdaterat: 14 maj

Cosmo ligger utslagen efter ett veterinärbesök, nedsövd och undersökt. Nu blir det örondroppar, medicin och schampoo som ska ordna hans irriterande hud och om 3 veckor åker vi på kontroll. Det var kämpigt att se han bli nedsövd, det gjorde lite ont och jag blev nog mer ledsen och känslosam eftersom tankarna om när han inte finns mer kom förbi. Det är han och jag.


Igår när jag skrev mitt inlägg tänkte jag direkt på diskussionen kring hur barn- och ungdomsidrotten bedrivs och organiseras, vilket ofta är laddat med olika åsikter och perspektiv. Men jag tror ibland organisationer, människor blir för strama i sitt tänk, det är liksom elit eller bredd, toppning eller nivåindelning, resultat och tabeller eller inte osv. Att integrera både bredd och elit i idrottsverksamheten kan vara avgörande för att skapa en balanserad och hållbar utvecklingsmiljö för unga. Genom att tillhandahålla en miljö som uppmuntrar tillväxt, utmaningar och glädje kan idrotten fungera som en utmärkt arena för personlig utveckling, för alla. Att tillåta barn att möta både med- och motgångar i en trygg och stöttande miljö är en viktig del av deras utveckling, att lära sig det riktiga livet, att faktiskt lära sig hantera olika situationer och utmaningar som kan vara avgörande för hur de hanterar livet utanför arenan, livet utanför idrotten. Fokuset på att skapa hållbara individer är mycket relevant, eller snarare en plikt. Prioriteringen att utveckla människor som är mentalt, känslomässigt och fysiskt starka är en långsiktig strategi som kan gynna både individerna och idrottsvärlden som helhet. Att utforska nya sätt att organisera och driva barn- och ungdomsidrotten är avgörande för hur idrotten ser ut om 1 år, om 10 år. Vi är i stort behov av bättre möjligheter för alla unga idrottare att växa och blomstra!

35 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

27 april 2024

Några dagar som tränare i Frankrike, få träffa coach Raphaëlle Tervel som för mig är en enorm ära var precis det jag behövde efter en lång säsong. Bara att få träffa och prata med en tränare på högsta

22 april 2024

Sitter nu här i Frankrike och jag reflekterar en hel del över min resa som tränare. Efter en lång säsong känner jag behovet av att ladda om batterierna, att hitta ny inspiration och vägledning för min

17 april 2024

Jag har skrivkramp, jag vill få ut så mycket, samtidigt som min perfektionism stoppar mig, stoppar mig hela tiden, som att jag väntar på att komma på något bättre, ett smartare sätt att få ut det, per

Comments


bottom of page